SERVEIS PEDAGÒGICS

Vols saber quines són les activitats educatives que oferim des dels equipaments culturals del Vendrell?

“Digues i ho oblido, ensenya’m i ho recordo, involucra’m i ho aprenc.”

Benjamin Franklin

Museu Àngel Guimerà
Carrer de Santa Anna, 10

La casa pairal d’Àngel Guimerà ofereix propostes per a tots els públics, amb activitats al mateix museu per conèixer l’edifici, així com la vida i obra del dramaturg; activitats a l’exterior, tot fent diversos recorreguts que apropen la història del Vendrell i els seus vilatans més reconeguts, i propostes a la mateixa aula, amb un primer contacte amb les obres teatrals de Guimerà.

Casa nadiua de Pau Casals
Carrer de Santa Anna, 4

La casa nadiua de Pau Casals mostra la infància i la seva vinculació amb el Vendrell del violoncel·lista més internacional a través d’activitats a l’interior de l’edifici, rutes a l’exterior que expliquen diferents punts vinculats amb el Mestre, i visites i audicions a l’orgue barroc de l’església parroquial.

Museu Deu
Plaça Nova, 6

El Museu Deu proposa una extensa varietat d’activitats per a totes les edats per conèixer les diferents col·leccions que acull el museu, així com rutes per diferents punts del municipi, i activitats a l’interior de l’aula que pretenen oferir un primer contacte amb el món de l’art i el patrimoni.

Museu Pau Casals
Avinguda Palfuriana, 67

El Museu Pau Casals ofereix un ampli programa de recursos pedagògics i activitats al museu vinculades amb la figura de Pau Casals, amb propostes per a tots els nivells educatius.

Museu Apel·les Fenosa
Carrer Major, 25

El Museu Apel·les Fenosa proposa descobrir la casa de l’escultor que s’establí al Vendrell i una activitat per aprendre a treballar el fang com aquest artista internacional.

Museu Arqueològic
La Rambla, 24

El Museu Arqueològic ofereix un seguit d’activitats per conèixer els orígens del Vendrell a través de tallers i rutes.

Les activitats tindran lloc a l’Escola Municipal d’Art (av. Escoles).

Biblioteca pública Terra Baixa
Carrer Major, 18

La Biblioteca pública Terra Baixa proposa diferents activitats per aproximar la biblioteca als centres educatius.

Arxiu comarcal del Baix Penedès
Camí de Tomoví, 30

L’Arxiu comarcal del Baix Penedès ofereix una activitat al voltant de l’epidèmia de còlera que patí la població mundial el 1911 i una altra per a poder conèixer el funcionament de l’arxiu.

Museus del Vendrell