Les Jornades Europees de Patrimoni al Vendrell

2 d'octubre de 2020 Museus del Vendrell

Les Jornades Europees de Patrimoni al Vendrell

Les Jornades Europees de Patrimoni arriben un any més al Vendrell els dies 9, 10 i 11 d’octubre. Un cap de setmana en el què els diferents museus vendrellencs han decidit organitzar un seguit d’activitats gratuïtes que permetin apropar i fer accessible el patrimoni a tots els públics, mantenint les mesures de seguretat i d’aforament que l’actual situació creada pel Covid-19 exigeix. La programació prevista per a aquest cap de setmana és:

 

Divendres, 9 d’octubre i dissabte, 10 d’octubre:

  • Exposició: “El Concurs del Segle” al Museu Deu: Amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la victòria dels Nens del Vendrell al Concurs de Castells de Tarragona, es podrà visitar a la sala d’exposicions temporals del Museu Deu, una mostra d’aquest esdeveniment, així com una projecció inèdita d’un audiovisual. L’accés és gratuït.
  • Exposició: “Perucho-Miró al Vendrell”: L’any 1967 el poeta Joan Perucho i l’artista Joan Miró varen preveure l’obertura de la Fundació Miró al Vendrell. El projecte no va reeixir, però en aquesta exposició es detallen els fets més significatius. L’accés és gratuït.

Dissabte, 10 d’octubre:

  • A les 18.30 h i a les 20 h, visita teatralitzada: “Guimerà: infant, llop i àngel”, al Museu Àngel Guimerà: El grup Amelie Produccions torna al Museu Àngel Guimerà per presentar-nos la casa pairal de la família Guimerà a través d’un personatge molt conegut, el mateix Àngel Guimerà! L’escriptor no únicament explicarà la seva trajectòria com a dramaturg d’èxit internacional, sinó que també farà un recorregut per la seva trajectòria periodística, poètica i política.  Cal fer reserva prèvia al tel. 977 66 10 06 o al correu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net.
  • A les 19 h, Visita comentada: “El Concurs del Segle, al Museu Deu. Visita guiada a l’exposició “El Concurs del Segle” de la mà dels Nens del Vendrell. Cal fer reserva prèvia al tel. 977 66 63 08 o al correu electrònic museudeu@elvendrell.net.

Diumenge, 11 d’octubre:

  • A les 12 h, Visita comentada: “Museu Pau Casals”: Visita guiada a la casa d’estiueig del mestre Pau Casals ubicada a la platja de Sant Salvador. Cal fer reserva prèvia al tel. 977 68 42 76 o al correu electrònic museu@paucasals.org.

A les 13 h, Recorregut: “Descobreix les Finestres al Vendrell”: La novetat d’aquest any és  que les Jornades Europees de Patrimoni i l’Associació Capital de la Cultura Catalana tornen a col·laborar amb l’objectiu de realitzar un projecte patrimonial a la ciutat que cada any sigui mereixedora d’aquesta capitalitat, enguany el Vendrell. En aquesta ocasió, es presentarà el recorregut en 3 punts d’un itinerari audioguiat pels 10 elements patrimonials més singulars del Vendrell, que vol introduir l’espectador en la història i cultura del municipi. Cal portar telèfon mòbil amb lector de codis QR i fer reserva prèvia al tel. 977 66 10 06 o al correu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net.

Museus del Vendrell