El Museu Àngel Guimerà parla sobre la violència envers les dones

23 de novembre de 2021 Museus del Vendrell

El Museu Àngel Guimerà parla sobre la violència envers les dones

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, per visibilitzar aquesta data, el Museu Àngel Guimerà ha preparat un acte que traspassa les seves parets, amb la implicació i participació de la ciutadania, per al divendres 26 de novembre.

A les 19:30 h, a la casa pairal d’Àngel Guimerà, es respondrà a una pregunta: “Com es veu reflectida la violència vers les dones en l’obra de Guimerà?”. A través de la lectura de fragments de diverses obres teatrals, com Terra baixa, Maria Rosa, Sol solet, L’aranya i En Pólvora, César Portilla, Candi Garcia, Encarna Sánchez, Mireia Mercadé, Xavier Mercadé, Najat Afarrich el Jarroudi, Kenneth Martínez i alumnes de la UEC del Vendrell, vendrellencs i vendrellenques d’àmbits molt diferents, posaran veu a les paraules que el dramaturg va escriure ara fa més de 100 anys.

Una experiència que posarà de manifest la importància del paper que va jugar la dona en la trajectòria i l’obra d’un home que apostà per mostrar l’emoció i els sentiments en els seus textos, en un moment crucial per a la història.

El teatre de Guimerà esdevé una eina que permet treballar l’empatia; un recurs que ofereix nous llenguatges per explicar la realitat, i permetrà, tant als espectadors com als participants, descobrir una nova manera de comprendre la societat actual.

Aquesta proposta obre una nova línia de treball al Museu Àngel Guimerà, amb un ampli ventall de possibilitats, en què es generaran nous discursos en paral·lel amb la realitat social, i permetrà donar una mirada actual a l’equipament.

Per a assistir en aquest acte cal fer reserva prèvia al telèfon 977 66 10 06 o al correu electrònic museuguimera@elvendrell.net. Les places són limitades.

Museus del Vendrell