Un mes de març de celebració al Museu Àngel Guimerà

14 de març de 2022 Museus del Vendrell

Un mes de març de celebració al Museu Àngel Guimerà

Al Museu Àngel Guimerà les activitats no s’aturen, i aquest mes de març se sumen a les celebracions de dues dates importants i significatives per a la trajectòria del dramaturg, el Dia mundial de la poesia i el Dia mundial del teatre, dos àmbits en els quals Guimerà hi va destacar.

Àngel Guimerà va començar la seva carrera dins del camp de la poesia, en el qual hi tingué un gran èxit, que culminà amb la proclamació del títol de Mestre en Gai Saber als Jocs Florals de 1877, el certamen literari més important dels Països Catalans. Per tant, és natural que la casa pairal de Guimerà vulgui retre homenatge a aquesta efemèride. Serà el diumenge 20 de març, a les 12 h, amb l’espectacle “Guimeravi”, a càrrec de Jordi Francesch, acompanyat de la Lídia Papió al piano, una exhibició literariomusical que es podrà gaudir a la terrassa del museu, mentre es degusta una copa de vi del Penedès. Un recorregut vitivinícola pels textos del dramaturg que ha ideat la Neus Oliveras i Samitier.

Però les celebracions no s’aturen aquí, i és que el cap de setmana següent es commemora el Dia mundial del teatre, un àmbit en el qual Àngel Guimerà hi destacà fins al punt de convertir-se en un dels màxim exponents de les lletres catalanes del segle XIX, amb obres teatrals que ja formen part de l’imaginari català, com Terra baixa, Maria Rosa, La filla del mar o Mar i cel. Així doncs, el diumenge 27 de març, a les 12 h, el Museu Àngel Guimerà obrirà les portes amb la visita teatralitzada “Guimerà: infant, llop i àngel”, de la companyia Amelie Produccions, en la qual el mateix dramaturg serà qui guiarà un itinerari per la casa.

Les dues activitats són gratuïtes, però caldrà reserva prèvia a través d’aquest enllaç. Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a museuguimera@elvendrell.net, o trucar al telèfon 977 66 10 06.

Museus del Vendrell