Els Museus del Vendrell participen al projecte “Museus i Liceu: una història compartida”

16 de març de 2022 Museus del Vendrell

Els Museus del Vendrell participen al projecte “Museus i Liceu: una història compartida”

El dimarts, 15 de març de 2022, al Gran Teatre del Liceu, es va dur a terme  la presentació de la iniciativa Museus i Liceu: una història compartida.

Museus i Liceu: una història compartida és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre. L’acció també vol contribuir a fer xarxa i establir lligams entre les institucions culturals del país.

121 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

Per part dels Museus del Vendrell hi ha tres equipaments que formen part d’aquest projecte. El Museu Deu hi participa amb una obra de l’artista Frederic Lloveras Herrera (1912-1983), titulat El Liceu, peça que normalment està en reserva. Es tracta d’una aquarel·la on es representa la façana del Liceu des de l’altra banda de la Rambla, amb gent asseguda a Les Rambles en primer terme.

La Casa Museu Àngel Guimerà s’ha involucrat en aquesta iniciativa a través de dues òperes que s’han representat al Liceu, Euda d’Uriac i Tiefland. A l’entrada de l’equipament s’hi podrà trobar una vitrina amb diferents peces vinculades a aquestes dues obres. Euda d’Uriac, fou estrenada el 1934 al Liceu amb llibret d’Àngel Guimerà. Pel que fa a Tiefland, és una òpera basada amb el text teatral de Guimerà Terra baixa, i que s’ha pogut veure representat al Liceu en quatre ocasions.

El Museu Pau Casals, tot i que actualment es troba en fase de reformes, exposarà, a partir del juny, el nomenament de Pau Casals com a professor de la càtedra de violoncel del Liceu. Mentrestant es pot veure la peça en línia a través del web https://liceualsmuseus.cat.

Museus del Vendrell