Nova exposició d’art contemporani al Museu Deu: “Alalimon”

20 de juliol de 2022
20 de juliol de 2022 Museus del Vendrell

Nova exposició d’art contemporani al Museu Deu: “Alalimon”

El Museu Deu inaugura aquest proper divendres dia 22, a les set de la tarda, una exposició de dos artistes contemporanis. “Alalimon” és una parella artística formada per Javier Santana, pintor abstracte i Patricia Caldevilla, pintora figurativa i retratista.

En aquesta ocasió, el Museu Deu planteja un projecte interessant i atractiu on un mateix quadre està creat pels dos artistes alhora, d’aquesta manera cada peça és un nou repte de creació i d’interpretació.

Els estils d’ambdós artistes són completament diferents, encara que la manera de ser i d’entendre el món i l’art són similars, la qual cosa converteix aquesta combinació en una creació d’un món propi on la figuració s’adapta a l’abstracció i a l’inrevés, creant imatges que es mouen, s’oculten i apareixen entre traços i taques de colors.

La major part de les obres exposades són retrats de dona, unes dones que, segons paraules de Patricia Caldevilla, “son mujeres fuertes, que se abren camino para equipararse a los hombres en una sociedad donde han estado siempre discriminadas y menospreciadas o ninguneadas”.
L’artista destaca que “no se trata de enfrentar a las mujeres contra los hombres, sino de avanzar juntos de la mano. Me gusta la belleza, mi pintura tiene una fuerte carga estética. Me gusta representar una imagen de una mujer moderna, fuerte, que transmite una mirada inteligente, segura, desafiante”.

Les obres de Javier Santana flueixen en dues direccions. Per una banda a través dels “Paisatges emocionals” on l’artista relaciona temes abstractes a través de colors vibrants i per l’altra barreja l’abstracte amb “l’street art”, on el seu graffiti “parla”. La seva intenció és que la contemplació de les seves peces convidin a pensar o simplement són un reflex dels seus sentiments.

El Museu Deu ha organitzat dues activitats gratuïtes entorn l’exposició:

El 12 d’agost, a les 18.00 h, els nens de 3 a 10 anys podran fer el seu propi quadre abstracte i el 26 d’agost, a les set de la tarda tindrà lloc la visita comentada de l’exposició per al públic adult.

L’exposició es podrà visitar fins al 25 de setembre. Per a més informació: 977666308 / museudeu@elvendrell.net

Museus del Vendrell