Tornen les Jornades Europees de Patrimoni

30 de setembre de 2022 Museus del Vendrell

Tornen les Jornades Europees de Patrimoni

Les Jornades Europees de Patrimoni arriben un any més al Vendrell els dies 7, 8 i 9 d’octubre. Sota el lema “Patrimoni sostenible”, conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat i la protecció del nostre patrimoni.

I, al Vendrell, en aquesta ocasió, ho fan en un moment en què la capital del Baix Penedès està donant un gran impuls a la preservació i conservació del seu patrimoni material i immaterial, a través d’accions de rehabilitació, restauració o recuperació d’elements importants que formen part de la història del municipi.

Durant 3 dies els diferents equipaments culturals vendrellencs han decidit organitzar un seguit d’activitats gratuïtes que permetin apropar i fer accessible el patrimoni a tots els públics, La programació prevista per a aquests dies és:

 

Jornades de portes obertes, accés gratuït als museus vendrellencs

Museu Àngel Guimerà: Durant divendres 7 (de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h), dissabte 8 (d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h) i diumenge 9 (d’11 h a 14 h) es podrà visitar la casa pairal del gran dramaturg del teatre català del segle XIX, Àngel Guimerà.

Casa nadiua de Pau Casals: Durant divendres 7 (de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h), dissabte 8 (d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h) i diumenge 9 (d’11 h a 14 h) es accedir a la casa on va néixer el violoncel·lista internacional Pau Casals.

Museu Deu: Durant divendres 7 (de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h), dissabte 8 (d’11 h a 14 h i de 17 h a 19 h) i diumenge 9 (d’11 h a 14 h) la col·lecció d’art d’Antoni Deu Font es podrà veure i conèixer l’ampli patrimoni artístic del museu.

Museu Apel·les Fenosa: Divendres 7 (d’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h) i dissabte 8 (d’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h) la seu de la Fundació Fenosa obrirà per conèixer la casa de l’escultor.

 

Museu Àngel Guimerà

Divendres 7 d’octubre, a les 21 h, davant del Museu Àngel Guimerà i la Casa nadiua de Pau Casals començarà una visita teatralitzada que finalitzarà a l’interior de les dues cases.

Casa nadiua de Pau Casals

La casa on nasqué Pau Casals proposa una Ruta Pau Casals amb audició d’orgue, amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de l’Orgue, el dissabte 8, a les 11:30 h. A més a més, ofereixen també un taller familiar destinat a infants de 5 a 8 anys anomentat “Les joguines de Pau Casals” el diumenge 9 a les 12 h. Les dues activitats requereixen reserva prèvia al web dels Museus del Vendrell.

Museu Deu

El Museu Deu oferirà una tertúlia al voltant del patrimoni material i immaterial del Vendrell amb Pau Arroyo, Griselda Dalmau i Ernest Benito, moderada per Àngels Rodon, el divendres 7 a les 19 h. Tot seguit, a les 20 h, inauguraran l’exposició “Andreu Nin i els artistes” comissariada per Ernest Benito.

Dissabte 8 tindran la presentació de diversos llibres, al matí, a les 12 h, la Lliga contra el càncer del Vendrell presentarà dos llibres de Marisol Zafra, Inocente verano de juventud i Nunca dejes de latir. A la tarda, a les 17:30 h, es presentarà el llibre infantil Salvador, amb Eureka Kids.

Museu Pau Casals

El Museu Pau Casals proposa una visita teatralitzada al museu el diumenge 9 a les 12 h.

Museus del Vendrell