El collage, el gravat i la pintura, units per la música a la nova exposició del Portal del Pardo

29 de novembre de 2022
29 de novembre de 2022 Museus del Vendrell

El collage, el gravat i la pintura, units per la música a la nova exposició del Portal del Pardo

La Sala Portal del Pardo acollirà a partir d’aquest proper dissabte 3 de desembre una nova exposició: MÚSIC-A. I és que justament és aquest element, la música, que relaciona els tres artistes que protagonitzen aquest projecte artístic: Celeste Pérez, Cuca Balaguer i Pérez Oliván. Tres persones que es comuniquen a través de l’art i s’apropen a la música emprant diferents llenguatges artístics, com són el collage, el gravat i la pintura.

L’exposició s’inaugurarà el dissabte, 3 de desembre, a les 12 h, i es podrà visitar fins al 28 de gener de 2023.

Courtandshout, artista del collage
Courtandshout és el nom amb que es coneix Celeste Pérez, i que sorgeix de dues paraules clau, que son tallar i cridar. Un joc de paraules que també la va portar a pensar en la cançó Twist And Shout (Girar i cridar), The Beatles.
Es defineix analògica 100% i treballa el collage de manera quirúrgica, amb el seu bisturí selecciona de manera precisa les imatges que ens explicaran tot d’històries.
Mai busca res predeterminat, crea el collage a partir de mirar llibres, retrats, anuaris de fotografies antigues, i amb les imatges que li diuen alguna cosa, les recull per crear les seves obres. La màgia és quan no busca i troba, el resultat final és màgic. Això és una de les coses que l’ha atrapat d’aquesta tècnica.

Cuca Balaguer, gravadora i artesana del paper
Crea els gravats en planxes i els estampa sobre paper artesanal elaborat per ella mateixa de manera tradicional.
Per ella, el gravat impulsa la creativitat, a través de les matrius, que poden ser de diferents materials, com el cartró o la fusta, en els que s’hi van formant els relleus que es tintaran i estamparan.
El concepte de compromís en el medi ambient és present a la seva obra, la idea del reciclatge en el paper on hi estampa les imatges, es respira en la seva trajectòria.

Pérez Oliván, pintor
Pérez Oliván ha fet una interpretació de les cançons de l’àlbum Mundos pequeños, de Jose Luis Espina, on s’hi recullen deu temes.
El dinamisme i la vitalitat defineixen Pérez Oliván, amb uns colors que el connecten amb la seva Mauritània natal.

En les obres s’hi respiren imputs del Pop Art, el Surrealisme i l’art del còmic. A través de la vivesa dels colors, el tractament pla de la imatge, els codis de publicitat, … es comunica amb l’espectador i s’expressa amb ganes de provocar-li un somriure. És la seva manera de comunicar-se amb el món, amb unes imatges inesperades i amb toc fantasiós.

 

Horari:
De dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.
La sala romandrà tancada els festius i els dies 24/12, 31/12, 05/01 (tarda).

 

Més informació

espaicultural@elvendrell.net

https://www.instagram.com/salaportaldelpardo/

Museus del Vendrell