Un març teatral al Museu Àngel Guimerà

9 de febrer de 2023 Museus del Vendrell

Un març teatral al Museu Àngel Guimerà

El proper mes de març el Museu Àngel Guimerà desplegarà un ampli ventall d’activitats al voltant del món teatral. Un àmbit en el qual Guimerà hi destacà fins al punt de convertir-se en un dels màxim exponents de les lletres catalanes del segle xix, amb obres teatrals que ja formen part de l’imaginari català, com Terra baixa, Maria Rosa, La filla del mar o Mar i cel.

 

El dilluns 6 de març, a les 19 h, tindrà lloc la xerrada “Pablo Ley i Terra baixa”, en què  Pablo Ley explicarà la seva experiència adaptant una obra patrimonial, com Terra baixa. Neus Oliveras conduirà la conversa. Ley és el responsable de l’adaptació de l’obra Terra baixa (Reconstrucció d’un crim) dirigida per Carme Portaceli, que es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya i que es podrà veure el dissabte 11 de març, a les 20 h, al Teatre Àngel Guimerà d’aquí el Vendrell.

 

Les altres propostes que oferirà el museu tindran lloc el cap de setmana previ al Dia mundial del Teatre, que serà el 27 de març. La casa pairal del dramaturg vol commemorar aquesta efemèride amb dues visites teatralitzades. Així doncs, el divendres 24 de març, a les 19:30 h, es podrà veure la visita “Les xafarderies de Cal Ximet”, on la minyona dels Guimerà explicarà anècdotes i curiositats de la casa pairal.

 

La celebració del Dia mundial del Teatre seguirà el diumenge 26 de març, a les 12 h, amb una visita teatralitzada enfocada als més petits de la casa. La visita “El gos de casa”, a càrrec del Grup de teatre La Lira, farà un recorregut per la casa de Guimerà a través de la història del gos que tingué l’Àngel de petit.

 

Totes les activitats es duran a terme al Museu Àngel Guimerà i són gratuïtes, però caldrà reserva prèvia a través del web: https://museusdelvendrell.koobin.com/. Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a museuguimera@elvendrell.net.

Museus del Vendrell