Exposició a la Fundació Apel·les Fenosa sobre la relació entre l’escultor i Espriu

4 d'abril de 2023 Museus del Vendrell

Exposició a la Fundació Apel·les Fenosa sobre la relació entre l’escultor i Espriu

Dins de l’activació museogràfica de la seu de la fundació al Vendrell tindrà lloc una nova interpretació-exposició sobre la relació entre Salvador Espriu i Apel·les Fenosa. A aquest efecte el museu organitza una àmplia exposició.

L’exposició està basada en la publicació Formes i paraules, la qual s’inicia amb una sèrie de poemes a l’entrada del propi museu (Dona amb braços alçats, 1961), se centra en sala d’exposicions temporals i s’estén des de l’interior del recinte al jardí interior de la fundació.

Aquells visitants que ho desitgin podran completar la seva visita inscrivint-se en el programa de visites guiades Fenosa&Espriu Experience fins al 3 de juny. (Visites guiades sota demanda escrivint a: infomuseuapel.lesfenosa@gmail.com)

Apel·les Fenosa i Florensa (Barcelona, 16 de maig de 1899-París, 25 de març de 1988) i Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farnés, Girona; 10 de juliol de 1913 – Barcelona; 22 de febrer de 1985) comencen la seva amistat i col·laboració arran de l’impuls dut a terme per la Sala Gaspar de Barcelona a principis dels anys setanta. Això va donar lloc a una intensa correspondència entre tots dos i una amistat.

Les relacions intel·lectuals de Fenosa amb els principals poetes del seu temps tenen en la col·laboració amb Espriu un dels seus màxims exponents. Les concepcions erudites de tots dos creadors sobre el Mediterrani es complementen el mateix que els seus caràcters i maneres de captar el món.

En la mostra es podrà veure material inèdit dels arxius de la Fundació Apel·les Fenosa incloent escrits i cartes sobre tres col·laboracions claus: Ulysse et els Sirènes (1945), El monument a Pau Casals (1975) i el Serpolet (1981).

Igualment es realitzaran descomptes especials en les visites Fenosa&Espriu Experience i en la nova botiga de publicacions del museu amb motiu de Sant Jordi entre el 18 i 23 d’abril.


Exposició oberta del 6 abril al 3 juny 2023

Inauguració: 5 de abril, a les 18:30 h


Horari Setmana Santa 

Dijous 6 de de abril: d’11 a 14 i de 18 a 20 h

Divendres 7 d’abril: d’11 a 14 h

Dissabte 8 d’abril: d’11 a 14 i de 18 a 20 h

Diumenge 9 d’abril: d’11 a 14h

Dilluns 10 d’abril: tancat

Museus del Vendrell