Nou punt de llibre dedicat a Pau Casals en la commemoració del 50è aniversari de la seva mort

23 d'octubre de 2023 Museus del Vendrell

Nou punt de llibre dedicat a Pau Casals en la commemoració del 50è aniversari de la seva mort

Com cada any des del 2016, durant el mes d’octubre i en el marc del Mes Pau Casals, impulsat i organitzat per l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell, es presenta un punt de llibre commemoratiu de la figura del músic com a part d’una sèrie. Es tracta d’un treball elaborat per la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, conjuntament amb el Museu Pau Casals de Sant Salvador i la Casa nadiua de Pau Casals del Vendrell, i que compta amb el patrocini del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Tots els punts de llibre inclouen una frase i una imatge de Pau Casals i reproduccions d’elements bibliogràfics i discogràfics del fons de la Biblioteca Pública Terra Baixa. En el cas del corresponent al d’aquest 2023, i coincidint amb el 50è aniversari de la mort de Pau Casals, el disseny està encapçalat per la cita “No miro a la mort amb temor. És quelcom natural, tant natural com néixer”, així com dues reproduccions d’elements conservats al fons de la Biblioteca: la portada de la publicació d’Anna Dalmau i Anna Mora Correspondència entre Pau Casals i Josep Tarradellas, Antoni Rovira i Virgili, Ventura Gassol i Adrià Gual: cinc veus destacades de la cultura catalana, i Pau Casals: un violonchelista revolucionario, de Trino Zurita.

Els punts es poden recollir gratuïtament a la mateixa Biblioteca, a la Sala de Lectura de Coma-ruga, al Museu Pau Casals de Sant Salvador i a la Casa nadiua de Pau Casals del Vendrell.

El tiratge de l’edició d’aquest 2023 és de 80.000 punts de llibre, que seran repartits pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei de Biblioteques, per les 400 biblioteques catalanes.

Museus del Vendrell