Exposició “Oracle i altres revelacions” de Cristina Márquez

15 de desembre de 2023 Museus del Vendrell

Exposició “Oracle i altres revelacions” de Cristina Márquez

El proper 22 de desembre, a les 19 h, a la Sala Portal del Pardo, s’inaugurarà l’exposició “Oracle i Altres Revelacions”, de Cristina Márquez.

L’artista presenta una mostra antològica dels darrers anys amb una selecció de peces i instal·lacions realitzades en porcellana. Per Márquez, l’acte creatiu és un acte de revelació, de manifestar-se, de mostrar i mostrar-se.

En les seves paraules: “Oracle” és una instal·lació que sorgeix de la idea de predicció a partir de l’aigua i els astres, que ens parla de veritats revelades. Més enllà d’aquesta intencionalitat, qualsevol obra d’art es pot considerar una revelació en si mateixa, sigui pel moment d’inspiració que la genera, pel seu propi procés de materialització o pel que pot transmetre l’obra un cop acabada. En el meu treball, hi ha la voluntat expressa de mostrar allò que no és evident -el que no es veu a simple vista i que demana una mirada detinguda-, de fer visible l’invisible, inclús diria de fer tangible l’intangible. Hi ha la intenció de connectar amb allò que hi ha al darrere de les coses, de posar-ho de manifest.

Márquez ha centrant el seu treball en la investigació entorn diferents sistemes de reproducció de la imatge aplicats sobre superfícies ceràmiques i en els mateixos processos ceràmics, dedicant-se a la creació artística i la docència com a especialista en aquestes tècniques. La seva obra és fruit de la combinació de la seva experiència en aquests dos camps, el de la ceràmica i el de la impressió gràfica. La porcellana s’ha convertit en un element habitual en les seves creacions que abasten des del petit objecte a la instal·lació i que reflexionen sobre la mirada i la contemplació. La natura, així com l’intangible són els seus temes.

El seu treball s’ha pogut veure en diverses exposicions, tant col·lectives com individuals, a Barcelona, Madrid, Saragossa, Talavera de la Reina o Limoges (França), entre d’altres ciutats i ha estat seleccionada en diferents certàmens, destacant una menció d’honor a la “Biennal de ceràmica contemporània del Vendrell” i el premi del concurs de llibres d’artista “VALL-ÉS 2023” convocat pel Centre d’Art La Rectoria. La seva obra també és present a la col·lecció permanent del Museu de Disseny de Barcelona.

Amb motiu de l’exposició, s’ha programat una visita comentada el 28 de desembre, a les 12 h, en què la mateixa artista oferirà una visita comentada per a tots els públics però també pensada per als infants.

L’exposició es podrà visitar fins al 3 de febrer de 2024 en horari de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. La sala tancarà els dies festius i la tarda del 5 de gener de 2024.

Més informació: a la mateixa sala, al correu espaicultural@elvendrell.net i al perfil de la xarxa social Instagram (@salaportaldelpardo).

Museus del Vendrell