Es presenta la programació del Temporada posant el focus en l’Any Guimerà

31 de gener de 2024 Museus del Vendrell

Es presenta la programació del Temporada posant el focus en l’Any Guimerà

La programació del Temporada arrenca aquest febrer amb un conjunt de propostes culturals de teatre i música al Teatre Àngel Guimerà (TÀG) i a l’Auditori Pau Casals, dirigides a diversos públics, i amb el darrer tram enfocat al centenari de la mort d’Àngel Guimerà.

Diumenge 12 de maig comença la recta final d’aquesta programació del Temporada, íntegrament dedicat al centenari de la mort d’Àngel Guimerà. El Grup de Teatre Inestable del Vendrell seran els encarregats d’iniciar aquest últim tram, amb ‘Arran de terra‘. Aquesta obra, que reflecteix la vida acomodada de primers del segle passat, amb enganys i doble moral, els Inestables l’han passada pel sedàs i l’han feta una mica més desenfadada i, sobretot, desdramatitzada.

Divendres 17 de maig, també al TÀG, l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’Institut Baix Penedès interpretaran ‘De la vida i de la mort…‘. Un espectacle que confronta les obres de dos poetes radicalment diferents. D’una banda, Joan Salvat-Papasseit, el poeta de l’amor i del vitalisme, de l’entusiasme i dels colors; i de l’altra, l’obra poètica romàntica i gòtica d’Àngel Guimerà, plena de foscor i imatges terrorífiques. El 2024 és l’Any Guimerà i també l’Any Salvat-Papasseit, i és per aquest motiu que  l’#escenicbaixpenedes construeix una obra escènica en què la poesia i la cançó prenen tot el protagonisme.

I ja per finalitzar, diumenge 19 de maig, el Grup de Teatre de La Cumprativa de Llorenç del Penedès, amb dramatúrgia de Neus Oliveras i direcció de Rosa Andreu, interpretaran ‘Mosaic de passions‘. Dos personatges de Guimerà, Baldirona i Tomasa, ens acompanyen per oferir-nos un tast guimeranià. Les dues no es queden indiferents, ni davant la temàtica de les escenes, ni amb la presència, encara que sigui indirecta, del dramaturg. Dins del marc d’una obra coral, l’autora d’aquest muntatge teatral entrellaça personatges i fa reviure escenes, on la temàtica incideix essencialment en un gran tema: la passió amorosa.

La programació d’enguany seguirà oferint funcions accessibles en quatre dels espectacles, ‘La festa’, ‘L’illa deserta’ i ‘L’auca del senyor Esteve’, en els quals es comptarà amb servei de subtitulació, audiodescripció, bucle magnètic individual i so amplificat amb auriculars. En el cas de ‘The Party’, es comptarà amb so amplificat amb auriculars.

Es manté activa també la promoció «Temporada 3.0», pensada per a persones joves d’entre 15 i 30 anys, empadronades al Vendrell, que podran obtenir les entrades per l’import de 3 € (al web www.temporada.cat podran aplicar el codi promocional T3).

També es segueix apostant pel Cangur de Temporada: un taller artístic infantil mentre l’adult gaudeix del teatre. Un servei gratuït dins del mateix teatre per als infants de 5 a 12 anys de les famílies assistents. S’hi realitzarà activitat teatral per endinsar-se al món del teatre. Al comprar l’entrada, cal enviar un correu a igualtat@elvendrell.net o trucar al 636801149. Estarà disponible per a les obres The Party, L’illa deserta, L’auca del senyor Esteve i Arran de Terra.

Continuen també els packs de descomptes per a les persones que volen comprar entrades per a més d’un espectacle. Són els abonaments +3 (30% descompte al comprar de 3 a 4 espectacles), l’abonament +5 (35% descompte al comprar de 5 a 8 espectacles),  l’abonament total (9 espectacles amb un 40% de descompte), i l’abonament jove (50% de descompte per a menors de 25 anys, per a la compra de 3 o més espectacles).

Les entrades estan numerades i es posen a la venda el proper divendres 2 de febrer, a partir de les 10 del matí a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia,  a la recepció de l’EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

Museus del Vendrell