14 de febrer de 2024 Museus del Vendrell

Exposició: “Anònims”, d’Hermini Mampel Gasulla

L’exposició “Anònims” d’Hermini Mampel arriba a la Sala del Portal del Pardo

 

L’artista Hermini Mampel Gasulla, de Llorenç del Penedès, treballa a partir del redescobriment d’objectes en desús i abandonats, dels quals desconeix el seu origen i, moltes vegades, la seva funció. Mampel els hi dona una nova mirada a través de diferents tècniques artístiques.

 

Al text que acompanya el catàleg de l’exposicó, hi trobareu unes paraules que hi dedica l’escriptora Nati Soler Alcaide.

 

Hi va haver un temps, un temps poc llunyà, on molta gent s’ho havia de fer tot. Tot l’imprescindible per a viure en un medi amb recursos limitats. Aquells avantpassats propers van desenvolupar tècniques i habilitats per adaptar-se a les necessitats de l’espai i de les circumstàncies, i ho van fer de forma anònima. Moguts pel reconeixement de la bellesa de certs objectes d’ús quotidià, o per l’agraïment al servei prestat, es van desar alguns d’aquells estris en llocs recòndits de les cases, on han restat estibats i respectats.

 

Ara, l’Hermini Mampel Gasulla ens els mostra, i ho fa utilitzant tècniques peculiars i materials diversos, molts d’ells reciclats, que converteix aquells fòtils oblidats en protagonistes del passat continu. El passat que no hem esborrat perquè és la nostra guia de futur i que se’ns farà present en mirar les peces exposades. El resultat de la seva creativitat, recerca, intuïció i treball, el teniu a la vista, però l’hi teniu perquè l’artista creu fermament en els llaços invisibles i indelebles que ens mantenen lligats voluntàriament i per sempre amb els orígens més clars, els pares. El nexe amb ells està representat per un cercle ple de força, d’energia creativa i de vida per damunt de tots els imponderables.

L’exposició es podrà visitar a partir del 13 de febrer i fins al 30 de març, en horari de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h (festius tancat).

 

Descarrega aquí el catàleg.

13 de febrer de 2024 — 30 de març de 2024
11:00

Museus del Vendrell