17 de desembre de 2020 Museus del Vendrell

Exposició: “Colors.cat”

El sentit de tot plegat

Colors.cat és un projecte que neix de la conjunció de dues passions: l’art i la identitat. Sempre m’ha atret la riquesa de formes i colors que inunda el panorama de la cultura popular catalana, i vaig voler representar-la d’una manera molt personal. Originàriament, tot comença a la vila del Vendrell, però ràpidament, gràcies a la seva bona acceptació, evoluciona cap a l’ambiciós objectiu de representar tota la nostra cultura. Aquesta exposició és una viatge visual que recorre el ric paisatge de la cultura popular a la nostra comarca a través dels seus vestits, representats mitjançant l’abstracció geomètrica.

 

Lexpressió màxima a través de la simplificació

En el meu dia a dia com a consultor creatiu, em dedico a identificar problemes empresarials complexos i a donar-los resposta i, la majoria de vegades, la solució rau a trobar-ne l’essència a través de la simplificació. Els colors i les formes més pures que podem trobar en una bandera, un escut o un senyal de trànsit formen un dels llenguatges més senzills, clars i alhora poderosos que hom pot conèixer.  Són plens de simbolismes i percepcions que apel·len al nostre jo més elemental, més bàsic, més instintiu; un univers on sobren les paraules i brilla el significat.

 

El joc del cercle i el quadrat

Cada il·lustració és un nou repte. Primer de tot, pel que fa al delicat equilibri entre la simplificació de les peces i la preservació de la seva essència: saber fins on podem treure el detall sense perdre la seva personalitat. Però sens dubte, el més complicat és el fet de crear-ho tot a partir de dues figures bàsiques: el cercle i el quadrat. Dos cercles fan una mà, mig cercle fa una boca… Ara que en saps els secrets, et convido a jugar i a descobrir què s’amaga darrere de cada composició.

 

Xavi Quesada

Dissenyador, fotògraf i músic

3 de juliol de 2020 — 14 d’agost de 2020
13:25

Museus del Vendrell