22 de desembre de 2020 Museus del Vendrell

Exposició: “El Vendrell, l’època daurada Casals, Fenosa, Guimerà i Nin”

Dissabte 19 de desembre s’ha inaugurat l’adaptació de l’exposició “El Vendrell. L’època daurada: Casals, Fenosa, Guimerà i Nin” al Centre cívic l’Estació del Vendrell. Una mostra que es va exposar al Palau Robert de Barcelona del 29 de juliol al 4 d’octubre i que s’ha adaptat per acostar-la als vendrellencs i vendrellenques. L’exposició centra l’atenció en aquests quatre personatges i en els valors que representen de creativitat, internacionalitat i compromís amb la societat del seu temps, la pau i la llibertat.

L’exposició té com a comissari el director de la Fundació Apel·les Fenosa, Josep Miquel Garcia i compta també amb una comissió assessora, formada per la directora del Museu Pau Casals, Núria Ballester, que ha treballat en l’àmbit dedicat al violoncel·lista i director d’orquestra; el propi comissari Josep Miquel Garcia, que és el responsable de la presentació que es fa d’Apel·les Fenosa; la directora de la Casa Museu Àngel Guimerà, Àngels Santacana, que ha fet la proposta per a l’espai del dramaturg i poeta, i l’historiador Ernest Benito, que ha tingut cura de la figura d’Andreu Nin. El dibuixant, il·lustrador i ninotaire Lluís Juste de Nin, traspassat al mes maig d’aquest any, va col•laborar amb Ernest Benito en la part de l’exposició dedicada a Nin.

L’exposició està organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i l’Ajuntament del Vendrell, amb motiu de la Capitalitat Cultural del 2020 i es podrà visitar al Centre cívic l’Estació fins el 31 de juliol del 2021.

19 de desembre de 2020 — 31 de juliol de 2021
14:35

Museus del Vendrell