11 d'abril de 2023 Museus del Vendrell

Exposició: “Fenosa i Espriu. Un diàleg a través del temps”

L’exposició està basada en la publicació Formes i paraules, la qual s’inicia amb una sèrie de poemes a l’entrada del propi museu (Dona amb braços alçats, 1961), se centra en sala d’exposicions temporals i s’estén des de l’interior del recinte al jardí interior de la fundació.

Apel·les Fenosa i Florensa (Barcelona, 16 de maig de 1899-París, 25 de març de 1988) i Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farnés, Girona; 10 de juliol de 1913 – Barcelona; 22 de febrer de 1985) comencen la seva amistat i col·laboració arran de l’impuls dut a terme per la Sala Gaspar de Barcelona a principis dels anys setanta. Això va donar lloc a una intensa correspondència entre tots dos i una amistat.

Les relacions intel·lectuals de Fenosa amb els principals poetes del seu temps tenen en la col·laboració amb Espriu un dels seus màxims exponents. Les concepcions erudites de tots dos creadors sobre el Mediterrani es complementen el mateix que els seus caràcters i maneres de captar el món.

En la mostra es podrà veure material inèdit dels arxius de la Fundació Apel·les Fenosa incloent escrits i cartes sobre tres col·laboracions claus: Ulysse et els Sirènes (1945), El monument a Pau Casals (1975) i el Serpolet (1981).

Aquells visitants que ho desitgin podran completar la seva visita inscrivint-se en el programa de visites guiades Fenosa&Espriu Experience fins al 3 de juny. (Visites guiades sota demanda escrivint a: infomuseuapel.lesfenosa@gmail.com)

Igualment es realitzaran descomptes especials en les visites Fenosa&Espriu Experience i en la nova botiga de publicacions del museu amb motiu de Sant Jordi entre el 18 i 23 d’abril.

5 d’abril de 2023 — 3 de juny de 2023
11:00

Museus del Vendrell