6. Altar (1962) i capelles laterals (1964)

Més detalladament, al mosaic de l’altar de l’església de Sant Ramon Nonat s’hi veu representat, a la part superior, Jesús a la creu, acompanyat d’una mà de Déu (a l’esquerra) i de l’Esperit Sant (a la dreta). A la part central, en ambdues bandes, dos àngels recullen la sang de Crist en un calze. Aquesta mateixa sang alimenta les set fonts dels sagraments. A la part central inferior, s’hi veu sant Ramon Nonat, acompanyat d’un barret cardenalici (a l’esquerra) i d’una palma del martiri (a la dreta). Als peus, s’identifica la urbanització de Coma-ruga (a l’esquerra) i el Portell (a la dreta), poble natal del sant. Als extrems inferiors de l’obra, apareixen el blat (a la dreta) i la vinya (a l’esquerra), que simbolitzen el pa (cos de Crist) i el vi (sang de Crist). També hi ha representada una ovella (a la dreta), ja que el sant de jove havia estat pastor, i un cérvol (a l’esquerra), que simbolitza Crist.

La simbologia es completa amb l’ús dels triangles en la composició. La figura del triangle en el cristianisme simbolitza la Trinitat (Pare, Fill i Esperit Sant).

 

Sabies que…?

La incorporació de contingut simbòlic i referencial als seus dissenys, com és el cas d’elements urbans en un mosaic de temàtica religiosa, és una de les característiques més representatives de l’obra de Padrós.

Un altre dels trets vinculats a l’artista és la realització d’autoretrats per representar les imatges, tal com succeeix amb el rostre de sant Ramon Nonat, o bé inspirar-se en la fisonomia de familiars, com evidencia la semblança entre la Immaculada i la dona de Padrós, Montserrat Pascó.

Amb la col·laboració de:

Museus del Vendrell