8. Club Tabaris

L’edifici de la piscina, obra de l’arquitecte Joan Rosell, constava d’una planta baixa i un pis. A la planta baixa s’hi localitzaven el vestíbul d’entrada, que donava accés a vestuaris, banys, guarda-roba i bar, i al cos de la piscina a la part central, en forma de “L”. Al primer pis s’hi ubicava la piscina pròpiament dita, així com una terrassa solàrium parcialment coberta i una altra de totalment descoberta.

Respecte al Balneari Brisamar, obra dels arquitectes Joaquín Iglesias i Francesc Sanvisens, constava de planta baixa i un pis. A la planta baixa hi havia l’entrada; a la dreta s’hi trobava l’administració i els serveis sanitaris, a l’esquerra el servei mèdic, reservant una zona per al dispensari de la urbanització (amb entrada independent al balneari) i al mig una font lluminosa. Darrere de l’entrada, s’ubicava un vestíbul de distribució amb una escala i ascensor per pujar al primer pis, així com l’accés a la galeria, amb quinze banys. El primer pis disposava de tres departaments amb instal·lacions especials, i d’una altra galeria de sis banys i deu habitacions de repòs per a després del bany. La façana del balneari fou decorada amb mosaics de Santiago Padrós. També cal destacar la gran vidriera de l’entrada, obra del mateix artista.

Sabies que…?

La piscina va guanyar el “Premio nacional Victoria” a la millor construcció esportiva, l’any 1964.
D’altra banda, l’empresa Brisamar SA va deixar de gestionar la urbanització l’any 1972, i el 1978 sortí a la venda. L’Ajuntament del Vendrell l’adquirí i se’n fa càrrec des de llavors.

Amb la col·laboració de:

Museus del Vendrell